dimarts, 1 de setembre del 2009

1er. Dia per la Toscana Septentrional

Us proposo una passejada per les principals ciutats de parada obligatòria. Jo vaig dedicar dos dies per visitar aquesta zona Septentrional.
La bonica ciutat de Lucca, és un bon inici. Ciutat amurallada, de carrers estrets però plans, que marca la diferència d'entre la resta de ciutats toscanes.(La majoria de pobles s'alcen dalt de turonets)
San Martino és la catedral de Lucca es remonta al segle XI. La seva façana de marmols és asimètrica per acoplar-se al campanari annex.



La seva decoració, l'estructura de columnes i les arcades, són uns dels principals símbols de l'estil romànic pisà.

San Michele in Foro, la plaça on es situa aquesta església, correspon a l'antic foro romà de Lucca. Actualment podem observar alguns palaus que han sigut ocupats la majoria per bancs, dels que cal destacar el Palazzo Pretorio.

I no deixar d'enlairar la mirada, per observar l'emblema de la ciutat: La torre dei Guinigi, o el que és el mateix, la Torre de les Alzines.

Us podria recomanar moltes coses més, però crec que caldrà que feu vosaltres mateixos la visita a la població. Val molt la pena. Lucca és una de les ciutats que més m'ha agradat.

Ah! Tingueu en compte que no es pot circular pels carrers del casc antic en cotxe, i que per tant haureu de deixar el cotxe en algun "parcheggio"que són de pagament. Tingueu també en compte, que els "carabinieri" estan molt pendents i no perdonen ni una. (Ens varen posar una multa per aparcar en zona
de residents)

Passat Lucca i de camí cap a la costa, trobem Torre del Lago Puccini

Giacomo Puccini, compositor, es va instal·lar al Llac di Massaciuccoli, ja que tenia una gran afició a caçar aus aquàtiques.(Lleig!!!). Si us interessa el tema, podeu visitar el Museu Villa Puccini


I com que després d'aquesta ruta, segur que ja teniu gana, (tenir en compte que els horaris són europeus, no com els nostres!!!), caldrà que busquem lloc per menjar una mica. Nosaltres ho varem fer a Viareggio, concretament prop del port. Un port ple de barques de pesca, que s'entreveien amb els iots d'alguns rics.
Si us ve de gust menjar uns fruits de mar deliciosos a un preu correcte, us recomano que aneu a Trattoria la Darsena. Un plaer pel paladar!
I amb l'estómac ple, ja ens podem posar en ruta de nou. Aquest cop ve de gust fer una visita a Carrara.
Carrara, coneguda pel seu marmol blanc. Existeixen un bon grapat de canteres prop de la ciutat. Una explotació industrial força important, que avui en dia encara esta en funcionament.

I si enfileu carretera amunt, podeu anar fins el Parco Naturale delle Alpi Apuane, i visitar Castelnuovo di Garfagnana. Nosaltres no varem arribar. Varem fer algunes parades pels poblets que trobavem durant el trajecte: Marina di Carrara (i l'aglomeració de gent en les platges de pagament!), Massa, Forno, i les canteres abandonades....

I altres curiositats.... A vegades, les coses noves, no tenen perque substituir les velles.


Per un dia, crec que la ruta ja es completa....
Demà, serà un altre dia... caldrà reposar gasolina, i recarregar les nostres bateries... Rutes com aquesta, et deixen esgotat! ;-D

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Tot un detall , veure el lou cost an el teu bloc . Diré que també t'en faci publicitat . Entre tots els viatgers farem un gran recull .
Toscana ...cap a favoritos ;)

Eva ha dit...

Quines ganes d'anar a visitar la Bella Toscana!!!
Merci!!!
Salut!!!

annna ha dit...

Eli, quan de temps!!!!

He vist el teu blog del somriure xo no he pogut deixar cap comment...snif!

Però justamnet he trobat que havies viatjat a la Toscana i una amiga meva està a la mateixa zona que vas visitar tu, maca eh!!

Una abraçada!
annna:)

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.