dimarts, 7 de juliol del 2009

Una ruta pel Somontano

Fa uns quants anys, vaig fer una ruta per aquesta terra.
Terra coneguda pels seus vins i bonics paissatges...
Sempre que m'agrada alguna cosa, repeteixo.
I així va ser ...
A vegades planifico la sortida, d'altres, em deixo portar... i anem fent sobre la marxa.

Així doncs us recomano una escapada a la comarca del Somontano, comarca que es troba aprop de Barcelona, només a 3 hores de camí.
Aquesta és una ruta per fer durant l'estiu. Sino voleu fer un gran viatge, i us voleu quedar a la vora.... Una zona, que mereix una visita.

Així doncs, pensant en la calorassa d'aquests dies, us recomano la ruta una ruta combinada, entre visites a les bodegues de la zona, i refrescants caminades a la vora de les aigües del riu Vero.

Partint de la bonica població d'Alquezar, per començar i aprofitant la calor, us sugeriria fer la "Ruta de la Pasarelas" , pel meu parer considero que és apte per tots els públics, això sí, abstenir-se els que tingueu vèrtig. Jo crec que no té major dificultat, i és una ruta per fer tranquil·lament, i gaudint del paissatge i recorregut, però com be diu el seu nom, part del recorregut transcorre per unes passarel·les de ferro anclades a la montanya, per això potser els que tenen vèrtig els pot provocar alguna sensació, igualment, jo no considero que sigui una ruta difícil ni perillosa, només es tracta de seguir el seu recorregut.
Pels més agoserats (en aquest cas, jo encara no m'he estrenat), també existeix l'opció del barranquisme. Dir que existeixen moltes empreses que es dediquen a l'organització d'aquest tipus d'activitats (si entreu en un buscador, en podreu trobar diverses)
Després d'aquesta ruta, amb bany inclos, segur que us haurà entrat una mica de gana... Per això, i seguint la linia de restaurants de cuina cassolana (abstenir-se els "llepafils"), us recomano el Restaurant Casa Gervasio, és el tipic restaurant per sortir tip, i per a llepar-se els dits amb els tiberis que et preparen. Ja us dic, sinó sou de bona taula i de plat ple, no cal que hi aneu, segur que hi ha un altre restaurant on fer un mos més senzillet.

Per fer baixar el dinar, podeu deixar-vos perdre pels carrerons empedrats de la vila d'Alquezar, visitar el "Museo Etnológico Casa Fabián" i la "Colegiata de Alquezar", sens dubte unes visites culturals força interessants.

I per anar a dormir, també us recomano un hotelet amb encant, concretament l'Hotel Villa de Alquezar, un lloc molt agradable, amb un tracte molt cordial, amb uns preus que no estan gens malament. Això sí, us recomano reservar amb temps.`

Després d'això, la ruta la deixo al vostre gust, això sí, hi ha llocs gairebé d'obligatoria visita, com ara la visita a unes Bodegues. Una de les més conegudes, les Bodegues Enate, i emportar-vos unes ampolletes cap a casa, per tenir sempre al rebost, llestes per a degustar en qualsevol moment. O si us agrada molt el món del vi, organitzar una Ruta, exclusivament per visitar diverses bodegues de Denominació d'Origen Somontano

Podeu també dedicar-vos a visitar els pobles de la zona: Bierge i la seu salt d'aigua, El Grado i el seu embassament, apte per a fer alguna passejada en Kaiac, us asseguro que molt relaxant. També podeu visitar poblacions com Graus, on és gairebé obligatori degustar els seus embutits, i més concretament la seva "longaniza".

I si disposeu de més temps, podeu anar fins a Huesca, que us queda relativament aprop, i degustar la seva oferta turística. I si us va la gresca i la xerinola, i us ho feu venir be, també podeu assistir a les festes de Sant Lorenzo (de més joveneta hi vaig anar, i m'ho vaig passar pipa!)
Us he enumerat algunes de les cosetes que podeu fer a la zona. Evidentment, és pot fer molt més, tot dependrà del temps que disposeu i de les ganes de moure's amunt i avall. Per fer, sempre s'esta a temps... Podeu pujar fins a Ainsa, i si seguim amunt, anar a parar a el Parc Nacional de Ordesa, però aquest, mereixeria un post únicament per comentar totes les excursions que es poden fer en el Parc. És preciòs!
En definitiva, una ruta, per fer durant l'estiu. Espero que sigui del vostre agrat.
La propera, us preparo una ruta per les terres de l'ebre!

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Interessant blog , interessantes les rutes . Et convido a visitar el blog de la meva companya que es molt igual que el que fas tu .
www.loucost.blogspot.com

Joana ha dit...

Aunta't per uns dies que tinc a l'octubre :)
Hi farà fred suposo...botes i jerseis gruixuts!!!i un glop de Samontano !

Eli ha dit...

Garbí, linkat el blog de la teva compi...
Entre tots, anirem lluny o a prop, però anirem, que realment és el que compta!

Joana, això mateix, amb una mica de fred, una bona copa de vi!!!

;-D

Anònim ha dit...

Zakaj pa ne:)